molen de zwaluw burdaard
 
Molen De Zwaluw-Burdaard.
Kunst en Cultuur. Molen De Zwaluw-Burdaard. Stellingmolen De Zwaluw in Burdaard is gebouwd in 1862, maar na een brand in de jaren 70 opnieuw in gebruik genomen in 1988 De Zwaluw is met 36 meter, de hoogste molen van Friesland.
fulfilled
Koren, Pel en Houtzaagmolen De Zwaluw.
Steenhuizen Zonen.De" molen is in 1972 na blikseminslag door brand vernield en in 1987 weer compleet maalvaardig herbouwd en gerestaureerd.De korenmolen is dagelijks in bedrijf voor leveringen aan bakkers in de naaste omgeving.De molen ligt aan de Dokkummer Ee, de route van de Elfstedentocht.De wipstok is versierd met een afbeelding van een vliegende zwaluw.
delta safety training
Meelverkoop Molen de Zwaluw Burdaard.
Wil je meer informatie over cookies, Lees meer. Molen de Zwaluw Burdaard kan informatie over het gebruik van deze internetsite verzamelen en analyseren, met inbegrip van de domeinnaam, het aantal hits, de bezochte pagina's, bezochte vorige en volgende internetsites en de duur van de gebruikerssessie.
tassimo koffie waar te koop
Ambachtelijk Korenmolenaars Gilde Burdaard.
Vind een molen bij u in de buurt. Maak een keuze. De Zwaluw Burdaard. Geschreven door Jan, J.G. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. vrij en zaterdag 0900: 1200: en 1300: 1700.:
slotenmaker den haag
Molen Friesland rijksmonument De Zwaluw Burdaard.
De molen is te bezichtigen tussen 1 mei en 1 oktober van dinsdag tot en met vrijdag van 12.00 tot 16.00 uur. In dezelfde periode is de houtzagerij te bekijken op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. Bezocht jij al eens molen De Zwaluw in Burdaard?
De Zwaluw Birdaard Wikipedia.
De Zwaluw is een koren, pel en houtzaagmolen in het Friese Birdaard Fries: Burdaard. De oorspronkelijke molen werd in 1875 gebouwd en werd volgens sommigen toen direct uitgerust met zelfzwichting. Standaardwerken op het gebied van molens vermelden echter dat de Eva in Usquert in 1891 als eerste Nederlandse molen met zelfzwichting werd uitgerust.
Tollenaar Molenmeel Burdaard VOF Home.
Tollenaar Molenmeel Burdaard VOF, meel voor bakkers en thuisbakkers. Ambachtelijk meel voor bakkers en thuisbakkers. Molenwinkel is gesloten: vrijdag 30 maart goede vrijdag en zaterdag 31 maart 2018. Nieuw in ons assortiment: CARAMEL-CAKEMIX, WALDKORN-DESEM broodmix. In de molen is een PIN automaat. Molen de" Zwaluw" is een in 1875 gebouwde koren en pelmolen waarnaast, in 1879, een houtzagerij werd gebouwd die tevens door de wind werd aangedreven.,
Molen de Zwaluw Burdaard.
Wil je meer informatie over cookies, Lees meer. Molen de Zwaluw Burdaard kan informatie over het gebruik van deze internetsite verzamelen en analyseren, met inbegrip van de domeinnaam, het aantal hits, de bezochte pagina's, bezochte vorige en volgende internetsites en de duur van de gebruikerssessie.
De Zwaluw, Burdaard Birdaard Nederlandse Molendatabase.
Tegenwoordig heet het gehele dorp echter Burdaard Birdaard in het Nederlands. Uniek aan deze molen. Uniek is de aandrijving van de houtzagerij: een zeer lange spil vanaf het spoorwiel loopt door tot ca. 3 meter beneden stellinghoogte; daar bevindt zich een haakse as, die vervolgens via de open lucht de naastgelegen zaagloods bereikt. Koren, pel en houtzaagmole De Zwaluw, Birdaard.

Contacteer ons